Tarieven

Gastouderbureau Sweet Home draagt zorg voor kwalitatieve gastouderopvang tegen een scherpe prijs. Hieronder zijn de bemiddelingstarieven per regio te zien:

  • Walcheren: €0,70 per uur per kind met een minimum van €34,- per maand per gezin
  • Zeeuws-Vlaanderen: €0,95 per uur per kind met een minimum van €40,- per maand per gezin
  • Overige regio’s in Zeeland: €0,80 per uur per kind met een minimum van €36,- per maand per gezin

We proberen hiermee de kosten ook voor ouders die weinig opvanguren maken laag te houden. Ook opa en oma subsidie is mogelijk bij ons tegen hetzelfde tarief.

Waarom is dit lage tarief in vergelijking met andere gastouderbureaus mogelijk ? Wij werken vanuit thuis en hebben dus geen extern kantoor.
Wij hechten veel waarde aan persoonlijke contact met alle partijen. Daarnaast zijn wij tevreden met een lager bedrag aan bemiddelingskosten en hopen hiermee veel gastouders en vraagouders van dienst te kunnen zijn. Jaarlijks worden wij door de GGD Zeeland gecontroleerd, gezien het feit dat wij aan een behoorlijk aantal kwaliteitseisen moeten voldoen. Naast deze vastgestelde eisen waar wij aan voldoen, proberen wij onze klanten zo goed mogelijk te helpen met allerlei zaken en zijn wij ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar !

De gastouder bepaalt zelf, in overleg met de vraagouders, het uurtarief. Omdat sommige gastouders het lastig vinden zelf een uurprijs te bedenken, hebben wij adviestarieven gemaakt.

Adviestarieven gastouder

Onderstaande prijzen zijn adviesprijzen. De gastouder is dus op geen enkele manier verplicht om deze tarieven aan te houden, omdat iedere oppasaanvraag kan verschillen. Het geeft enkel een richtlijn. De getoonde prijzen zijn inclusief de bemiddelingskosten voor het gastouderbureau.

Gastouderopvang – opvang bij de gastouder thuis
Tussen de € 5,00 – € 6,00 per uur per kind

Topper – opvang bij de vraagouders thuis
Bij één kind – het (wettelijk vastgestelde) minimumloon
Bij twee kinderen –  tussen de € 10,00 en € 11,50 per uur
Bij drie kinderen – tussen de € 12,00 en € 15,00 per uur

Let op: bij gastouderopvang aan huis is de dienstverlening aan huis van toepassing. Dit kan eventueel gevolgen hebben voor het uurloon van de betreffende topper. U kunt deze vinden bij de documenten op de website.

Van het afgesproken uurtarief tussen vraagouder en gastouder wordt uiteindelijk het bemiddelingstarief per uur per kind afgehouden voor het gastouderbureau.
Het overige gedeelte van het uurtarief is voor de gastouder. Voorbeeld: een gastouder heeft een uurtarief van € 5,70 per uur per kind, waarvan € 0,70 per uur per kind bestemd is voor het gastouderbureau. De gastouder heeft daarmee dus een uurtarief van € 5,00 euro per kind per uur.

Er zitten verder geen verborgen kosten aan vast; er wordt geen inschrijfgeld gerekend en wij gaan dus vrijblijvend op zoek naar een geschikte gastouder of vraagouder. Bij een succesvolle koppeling werken we met een minimale contractperiode. De facturatie vindt plaats op een vast moment van de maand of in onderling overleg. De vraagouders ontvangen hun factuur via e-mail.

Daarnaast doet het gastouderbureau zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat alle gastouders in het landelijk register kinderopvang kunnen worden opgenomen of kunnen blijven staan. Hierdoor komen de vraagouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, hetgeen per maand best een behoorlijk bedrag kan zijn. De kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het toetsinginkomen en dus per gezin verschillend.

Voor meer informatie hierover, horen wij graag uw vragen.